شاید برای بسیاری از شما کلمه کلوزت روم یا اتاق لباس ناآشنا باشد. کلوزت روم که به آن واِک این کلوزت (Walk-In Closet) نیز می‌گویند، فضایی است که به‌صورت اختصاصی امکاناتی از قبیل کمد، طبقه، آینه قدی، نورپردازی مناسب و موارد دیگر را برای نگهداری و تعویض لباس فراهم می‌کند. به همین دلیل، می‌توان از اتاق کلوزت به عنوان مکانی برای قرار دادن لباس، کفش، کیف، روسری، کمربند، جواهرات و اکسسوری‌ها استفاده کرد.

در ادامه، به معرفی اتاق لباس و ارائه ایده‌های مختلف برای ساخت آن خواهیم پرداخت. همچنین، در انتهای مقاله، به عنوان ایده، مدل‌های متنوع طراحی کلوزت روم را برای شما قرار داده‌ایم.

شما می‌توانید مدل‌های متنوع و قیمت‌ پروفیل درب شیشه‌ای کابینت را در وب‌سایت فروشگاه تجهیز یراق مشاهده کنید.

معرفی کلوزت روم یا اتاق لباس

یکی از بخش‌های جدید در خانه‌های امروزی، کلوزت روم است. اتاق لباس در بسیاری از خانه‌های لوکس و جدید برای نگهداری لباس به‌صورت فضایی مجزا در نظر گرفته می‌شود. اتاق کلوزت می‌تواند به‌صورت کلاسیک یا مدرن طراحی شده و در اتاق مستر یا هر فضای دیگری ساخته شود. این فضا می‌تواند چیدمان وسایل شخصی و لباس‌ها را در قفسه‌ها راحت‌تر کرده و از طرفی باعث استفاده بهینه از فضای موجود شود.

همچنین می‌تواند مکانی برای نگهداری لباس و پرو لباس باشد. بنابراین، اتاق لباس علاوه بر نگهداری از پوشاک، مکانی برای نشستن و پوشیدن آن‌ها نیز محسوب می‌شود. حتی در بعضی موارد، کلوزت روم‌های دخترانه با میز توالت مجهز شده‌اند و فضایی کامل برای آماده‌شدن فراهم می‌کنند.

کاربری این اتاق نسبت به دیگر فضاهای خانه مشخص و اختصاصی است. از این رو، وسایلی که در آن استفاده می‌شود تنها منحصر به همین فضا است. همچنین، در این اتاق امکان قرار دادن لوازمی مانند ماشین خشک‌کن، میز اتو، یخچال کوچک، میز آرایش و موارد دیگر وجود دارد.

طراحی کلوزت روم و نکات مهم آن

در ادامه، نکاتی درباره طراحی کلوزت روم آورده‌ایم که بهتر است پیش از صرف هزینه ساخت کلوزت لباس به آن‌ها توجه کنید.

کلوزت روم کوچک

کلوزت روم کوچک

اگر فضای کمی برای ساخت کلوزت روم دارید، به احتمال زیاد این سوال برایتان پیش می‌آید که کمترین فضا برای ساخت کلوزت روم کوچک چقدر است؟

حداقل ابعاد برای طراحی کلوزت روم کوچک

در طراحی کلوزت روم کوچک باید حداقل فضایی با طول 1.5 متر و عرض 1.5 متر در نظر بگیرید. حداقل عمق استاندارد کمد 60 سانتی‌متر است. برای دسترسی به کمد و تعویض لباس نیز حداقل به 90 سانتی‌متر فضا نیاز دارید؛ بنابراین، برای ساخت کلوزت روم یک طرفه به فضایی با عرض حداقل 150 سانتی‌متر نیاز دارید. اما اگر به کلوزت روم دو طرفه فکر می‌کنید، 60 سانتی‌متر فضای بیشتری لازم است تا دو کمد در دو طرف راهرو روبروی هم قرار بگیرند.

ارتفاع مورد نیاز برای لباس‌ها

حداقل ارتفاع مورد نیاز برای لباس‌های کوتاه 107 سانتی‌متر و برای لباس‌های بلند 168 سانتی‌متر است. همچنین باید توجه داشته باشید که میله رگال باید حداقل 5 سانتی‌متر پایین‌تر از سقف کمد نصب شود. باقی‌مانده ارتفاع را می‌توان با طبقه‌بندی یا ایجاد کشوها بهینه کرد.

حتی یک کلوزت روم کوچک می‌تواند فضای زیادی برای نظم‌دهی به لباس‌هایتان فراهم کند. در طراحی چنین فضاهایی، بهتر است به جای استفاده از متریال و المان‌های اختصاصی و لوکس، از طراحی مدرن و ساده استفاده شود. برای گسترش فضای اتاق لباس می‌توان درب‌ها را نیز حذف کرد.

تصمیم‌گیری در مورد سبک اتاق لباس: مدرن یا کلاسیک؟

در حال حاضر، سبک‌های متفاوتی برای طراحی اتاق کلوزت وجود دارد. انتخاب یکی از این سبک‌ها به فضای موجود، بودجه در اختیار و سلیقه شما بستگی دارد. در انتهای این مقاله، طرح‌های متنوعی از سبک‌های مختلف کلوزت روم را برای ایده‌گیری قرار داده‌ایم.

  1. کلوزت روم مدرن
کلوزت روم مدرن

در این مدل اتاق‌ لباس از سبک‌های جدید و کاربردی استفاده می شود. کمد های کلوزت روم مدرن معمولا از جنس ورق‌ نئوپان، ام دی اف یا هایگلاس است. همچنین به دلیل اینکه در ساخت آن نیاز به استفاده از دستگیره و یراق آلات لوکس ندارید، هزینه ساخت آن نیز کمتر است. علاوه بر این نظافت این مدل اتاق لباس نیز راحت تر است.

  1. کلوزت روم کلاسیک
کلوزت روم کلاسیک

استفاده از متریال در طراحی کلوزت روم

در طراحی کلوزت روم، معمولاً از چوب یا کابینت ممبران برای دیزاین و دکوراسیون استفاده می‌شود. در سبک کلاسیک، با به‌کارگیری لوسترهای بزرگ و استفاده از رنگ‌های طلایی و مبلمان استیل کلاسیک، فضایی با دکوراسیون سلطنتی ایجاد می‌شود. هزینه ساخت این نوع اتاق لباس بالاتر بوده و معمولاً برای اتاق‌های لباس بزرگ از این سبک استفاده می‌شود.

در هر صورت، هرچقدر متراژ فضای در اختیارتان بیشتر باشد، دست شما برای طراحی و اجرای ایده‌های خلاقانه بازتر است.

طراحی کلوزت روم در اتاق خواب

پیشنهاد ما این است که اجرای کلوزت روم خود را به یک کابینت‌ساز حرفه‌ای بسپارید که قبل از اجرای نهایی، نقشه سه‌بعدی و طراحی دقیق اتاق لباس را به شما ارائه دهد. در این طراحی، اندازه‌ها و جزئیات دقیق مشخص هستند و شما می‌توانید نمایی از تصویر نهایی اتاق لباس خود را مشاهده کنید.

این طراحی به شما کمک می‌کند تا یک کلوزت روم با طراحی خاص و منحصر به فرد بسازید که کاملاً منعکس‌کننده سلیقه شخصی شما باشد. همچنین، انتخاب رنگ و سبک نهایی اتاق نیز از طریق این طراحی سه‌بعدی بسیار آسان‌تر خواهد بود.

درب کمد دیواری کلوزت؛ درب شیشه ای، چوبی یا بدون درب

پروفیل درب شیشه ای در کلوزت اتاق

طراحی حرفه‌ای اتاق لباس (کلوزت روم) می‌تواند فضایی لاکچری و منظم در خانه ایجاد کند. به‌کارگیری درب‌های شیشه‌ای برای کمدهای دیواری باعث جلوه زیبا و نظم بیشتر فضا می‌شود و به‌عنوان یک ویترین جذاب، دید کاملی از داخل کمد فراهم می‌کند. استفاده از درب‌های آینه‌ای نیز ایده‌ای هوشمندانه است که علاوه بر تأمین آینه قدی، فضا را بزرگ‌تر نشان می‌دهد.

شما می‌توانید درب‌های کمد کلوزت روم خود را از تجهیز یراق با سایز دلخواه سفارش دهید. درب‌های شیشه‌ای با پروفیل‌های مختلف و در رنگ‌های مشکی، طلایی، طوسی، زیتونی، سفید و انواع شیشه‌های شفاف، برنزی، دودی، آینه‌ای و طرح‌دار قابل تهیه هستند. همچنین درب‌های شیشه‌ای دکوفیکس در ابعاد سفارشی شما آماده و ارسال می‌شوند. برای کسانی که به دنبال ساخت درب‌های شیشه‌ای کابینت یا کمد هستند، امکان خرید پروفیل به‌صورت شاخه‌ای نیز وجود دارد.

  1. درب لولایی یا ریلی

درب‌های لولایی بهترین گزینه برای دسترسی کامل به داخل کمد هستند، البته باید فضای کافی برای باز شدن کامل آن‌ها وجود داشته باشد. در صورت استفاده از لولاهای مناسب، درب به راحتی به بدنه کمد متصل می‌شود و امکان باز و بسته شدن به صورت لولایی را فراهم می‌کند.

در کلوزت روم های کوچک و مکان هایی که فضا برای در چرخان تنگ است، درب ریلی گزینه ی مناسبی است. از میان انواع مدل های مکانیزم درب ریلی می توانید ریل و قرقره مناسب برای درب کمد هایتان را تهیه کنید.

اگر به سبک نئوکلاسیک کابینت علاقه دارید و به دنبال ایده‌های خاص برای طراحی آشپزخانه هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله کابینت نئوکلاسیک را از دست ندهید.

اضافه کردن نورپردازی در ساخت کلوزت روم

ترکیب نور و پروفیل درب شیشه ای

برای استفاده از کمد، باید بتوانید داخل کمد را به خوبی ببینید. بهره‌مندی اتاق لباس از نور طبیعی پنجره‌ها مزیت به حساب می‌آید، اما علاوه بر اینکه این نور تنها در روز کاربردی است، باید این نکته را در نظر بگیرید که پنجره‌ها بخشی از فضا را هدر می‌دهند.

وقتی نور خورشید در دسترس نیست، نیاز به نور مصنوعی دارید. البته باید توجه کنید که لامپ باید بین شما و محتویات کمد باشد. اگر پشت سر شما باشد، روی چیزی که می‌خواهید ببینید، سایه می‌اندازد.

از طرف دیگر، نکته‌ی مهمی که ممکن است به آن فکر نکنید، گرما است؛ لامپ‌های رشته‌ای می‌توانند باعث خطر آتش‌سوزی در محفظه‌های بسته یک کمد کوچک باشند. تجهیزات نورپردازی کابینت از جمله لامپ ال‌ای‌دی خطی یک گزینه مطمئن و جذاب برای نورپردازی کمد است؛ این لامپ‌ها با وصل شدن به سنسور حرکتی یا سنسور لمسی می‌تواند در صرفه‌جویی برق نیز موثر باشد.

انتخاب رنگ روشن در اتاق لباس

با نصب سنسور حرکتی، وقتی که کمد را باز می‌کنید، نورپردازی داخل آن به‌طور خودکار روشن می‌شود و به شما کمک می‌کند تا به راحتی وسایل موردنیازتان را پیدا کنید. این محصول پرکاربرد، باعث صرفه‌جویی در زمان و انرژی می‌شود، زیرا هر بار که درب کمد را باز می‌کنید، نیاز به روشن کردن چراغ‌ نیست. همچنین با خاموش شدن لامپ پس از مدت کوتاه، در مصرف برق صرفه‌جویی می‌شود.

این ویژگی به دکوراسیون کمد شما نیز جلوه‌ای زیبا می‌بخشد و فضای شما را به‌طور هوشمندانه‌ای تغییر می‌دهد.

تقسیم‌بندی فضا‌های کوچک در اتاق کلوزت

طراحی و ساخت این اتاق بسیار لوکس می‌تواند باعث نظم‌دهی به لوازم و لباس‌ها شود. راه‌های مختلفی برای نظم دادن به کمد دیواری کلوزت وجود دارد. بهتر است نظم‌دهنده‌ای انتخاب کنید که متناسب با سبک زندگی و مقدار بودجه شما باشد.

بهترین ‌ایده برای طراحی کلوزت این است که کمد را به فضاهای کوچک تقسیم‌بندی کنید. در صورتی که از هر بخش فضای کمد برای منظور جداگانه‌ای استفاده شود، به راحتی می‌توان وسایل قرار گرفته در آن را پیدا کرد.

  • رگال ها
رگال کمد دیواری

اینکه بتوانید تمام لباس‌ها، شلوارها و کراوات‌های خود را به‌طور کامل ببینید، انتخاب‌های واقعی‌تری هنگام پوشیدن به شما می‌دهد. رگال کمد دیواری یکی از کاربردی‌ترین تجهیزات داخل کمد دیواری کلوزت است که به لباس‌های شما تا حد زیادی نظم می‌بخشد. رگال کمد در مدل‌های ثابت و متحرک در بازار موجود است. برای نظم‌دهی به شلوارهایتان نیز رگال شلوار وسیله‌ای بسیار کاربردی است.

رگال شلوار در کلوزت روم
  • کشو ها و باکس ها

برای طراحی یک اتاق لباس منحصر به فرد، بهتر است از محفظه‌های مخفی نیز استفاده شود. این محفظه‌ها می‌توانند یک فضای ایمن برای نگهداری اشیای با ارزش باشند. همچنین وسایلی که قرار است دور از چشم نگهداری شوند، می‌توانند در این محفظه‌ها قرار بگیرند. نظم‌دهنده‌هایی مانند کشوها، آویزها و سبدها نیز می‌توانند برای قرارگیری لباس‌ها عالی باشند

باکس چرمی برای نظم دهی به طبقات

اگر بخواید وسایل را به صورت جداگانه سازماندهی کنید، درنظرگرفتن چند کشو برای کمد ایده ی خوبی است. برای این کار مدل های مختلف  ریل کشو با توجه به نیاز، بودجه و سلیقه ی شما قابل استفاده است.
در نهایت سبد لباس داخل کمد و باکس های چرمی با تقسیم بندی فوق العاده ای که ایجاد می کنند، شما را از شر بی نظمی ها و بهم ریختگی نجات می دهد.

  • جا کفشی
یراق جا کفشی برای سازماندهی به کفش ها در اتاق لباس

پس از مرتب کردن لباس ها، حالا نوبت به چیدمان کفش ها می رسد؛ برای این کار می توانید یک بخش از کمد کلوزت روم را مخصوص قرار دادن کفش ها قفسه بندی کنید. یا برای استفاده از تمام عمق کمد از طبقه های کشویی استفاده کنید. البته برای نظم دهی اصولی به کفش ها در اتاق لباس، یراق جاکفشی گزینه ی بهتری است. این نظم دهنده در مدل های داشبوردی و چند طبقه طراحی شده است؛ که با توجه به نیاز می توانید مدل موردنظرتان را تهیه کنید.

جزیره کلوزت روم

جزیره کلوزت روم

اگر فضای کافی دارید ساخت یک کابینت جزیره ای وسط اتاق کلوزت، جلوه ای کاملا لوکس به فضای اتاق لباس شما می دهد. اطراف جزیره باید حداقل 90 سانتی‌متر مسیر و فضای دسترسی درنظر بگیرید.
می توانید سطح روی جزیره را شیشه ای انتخاب کنید تا جواهرات و اکسسوری هایتان زیر آن قابل نمایش باشد.

کشو اکسسوری در کلوزت روم
جای جواهرات اینجا کاربردی است تا تمام وسایل کوچک را به تفکیک در آن قرار دهید. شما می توانید انواع جواهرات و اکسسوری های خود مانند: ساعت، انگشتر، گردنبند، گُل سر، کراوات، کمربند و … را در کشو اکسسوری نگهداری کنید.
گزینه ی امن تر برای نگه داری جواهرات در کلوزت روم گاوصندوق ریلی علاوه بر اینکه درظاهر کار مشخص نیست، مجهز به رمز نیز هست تا ایمن و کاربردی باشد.

در نظر گرفتن مکانی برای نشستن و انتخاب در طراحی کلوزت

ایجاد محل نشستن برای اتاق لباس

در صورت در اختیار داشتن فضای کافی، بهتر است در اتاق لباس مکانی برای نشستن نیز در نظر گرفته شود؛ بدین ترتیب به راحتی می‌توان در حین لباس پوشیدن روی نیمکت یا یک فضای دیگر نشست.

میز اتو

میز اتو یکی از تجهیزات کاربردی اتاق کلوزت

میز اتو توکار مخفی یکی از تجهیزات مدرن در اتاق لباس است که علاوه بر کاربردی بودن به فضای کمی نیاز دارد. با مجهز بودن کلوزت روم به میز اتو به راحتی می‌توان لباس‌ها را اتو کرده و در مکان مشخص خود آویزان کرد. این وسیله به صورت توکار نصب می شود، بنابراین حتی در کلوزت روم کوچک نیز کاربردی است.

هزینه طراحی و ساخت کلوزت روم

متریال به کار رفته در ساخت اتاق لباس از مهم‌ترین عوامل مؤثر روی قیمت آن است. در صورتی که از مواد باکیفیت‌تر در ساخت اتاق لباس استفاده شود، به همان نسبت قیمت آن نیز افزایش می‌یابد. همچنین ابعاد و نوع طراحی نیز می‌تواند باعث افزایش قیمت شود.
البته با ساخت قفسه‌ها و کشو‌های کمتر و همچنین حذف برخی اکسسوری‌ها مانند تجهیزات داخل کمد دیواری، می‌توان بدون کاهش کیفیت، بهترین انتخاب را برای خرید اتاق لباس انجام داد.

ایده های دیزاین کلوزت روم

طراحی کلوزت روم کلوزت روم روشن فرش در دکوراسیون اتاق رنگ های خاص در طراحی اتاق لباس درب شیشه ای آینه دودی انتخاب رنگ روشن در اتاق لباس جزیره کلوزت روم میز آرایشی در اتاق کلوزت کلوزت بدون درب چرم در طراحی اتاق لباس کاربرد درب ریلی روستیک در واک این کلوزت ترکیب آینه با نورپردازی در کلوزت روم بهینه سازی فضا با طبقات در کلوزت روم جای اکسسوری در کلوزت طراحی کلوزت روم

مزایای استفاده از اتاق لباس در خانه

مزایای ساخت اتاق لباس یا کلوزت لباس در خانه در ادامه آمده است.

  1. در صورت وجود طراحی غیر عادی و فرورفتگی‌های کوچک در اتاق می‌توان از آن برای ایجاد اتاق کلوزت استفاده کرد.
  2. این اتاق با فراهم کردن فضای ذخیره‌سازی کافی، مکانی برای قرار دادن کفش، لوازم آرایش، اکسسوری‌ها، لباس، جواهرات و غیره به طور همزمان خواهد بود.
  3. استفاده از اتاق لباس به عنوان یک اتاق مخفی ایمن برای نگهداری جواهرات ایده ای مطمئن خواهد بود.

کلوزت روم چه تفاوتی با کمد لباس دارد؟

ممکن است این سؤال برای شما پیش آمده باشد که اتاق لباس و کمد دیواری اتاق خواب در طراحی و کاربرد چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت کمد لباس معمولاً دارای فضای محدود و تعبیه شده در دیوار بوده که به دلیل محدودیت فضا امکان تنوع چینش در آن وجود ندارد.
از طرفی اتاق کلوزت به عنوان یک اتاق مستقل برای نگهداری و سازماندهی لباس‌ها و وسایل مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همچنین این اتاق امکانات بیشتری را مانند آینه، میز آرایش و نشیمن‌های کوچک در اختیار شما قرار می‌دهد. این فضا با توجه به طراحی منحصر به فرد و سلیقه‌ای می‌تواند بخشی از دکوراسیون داخلی در خانه محسوب شده و دارای نقش زیبایی شناختی باشد. همچنین فضای اتاق لباس شخصی‌سازی شده است و به همین دلیل کلوزت روم در اتاق خواب با کمد لباس متمایز خواهد بود.

جمع‌ بندی

اتاق لباس علاوه بر یک فضای ذخیره‌سازی و نظم دهنده، بخشی از طراحی داخلی خانه به شمار می‌رود. این اتاق‌های شیک و کاربردی می‌توانند سبک زندگی را ارتقا بخشیده و باعث نظم و زیبایی در خانه شوند. همچنین سبب ایجاد تغییرات در سبک زندگی نیز خواهند شد.

فروشگاه تجهیز یراق به آدرس tajhizyaragh.com با ارائه انواع یراق‌آلات کابینت و همچنین تجهیزات داخل کمد دیواری امکان طراحی و ساخت اتاق لباس را با استفاده از تجهیزات متنوع خود فراهم کرده است. این فروشگاه مرجعی برای تهیه انواع پروفیل درب شیشه ای کابینت، مکانیزم درب ریلی، تجهیزات نورپردازی کابینت، لولا کابینت، ریل کشو و تجهیزات داخل کمد دیواری بوده که برای ساخت یک کلوزت روم مدرن کاربردی است.

شما برای دریافت مشاوره تخصصی و ثبت سفارش می توانید از طریق شماره تماس های 0933900605202177343556 با کارشناسان تجهیز یراق در ارتباط باشید.