مناسب ترین انواع نورپردازی آشپزخانه

مناسب ­ترین و کاربردی­ ترین انواع نورپردازی آشپزخانه

دسته بندی : بلاگ سبک زندگی

چیدمان آشپزخانه اهمیت زیادی دارد، چرا که زمان زیادی در روز را در آن می گذرانیم. اگر با اصول و انواع نورپردازی آشپزخانه آشنا باشید می توانید بدون صرف هزینه های هنگفت و بسیار بالا، خودتان بهترین نورپردازی را در آشپزخانه اجرا کنید.

نورپردازی مناسب آشپزخانه نه تنها فضای شما را عالی جلوه می­ دهد، بلکه به شما کمک می­ کند تا تمام کار­های آشپزی خود را به راحتی انجام دهید. پس دقت کنید که تنها یک منبع نور نمی ­تواند به تنهایی نیاز­های روشنایی آشپزخانه شما را برآورده کند. بنابراین استفاده از منابع نوری مختلف با شدت نور متفاوت می تواند آشپزخانه ی شما را بسیار زیبا تر جلوه دهد.

امروزه تجهیزات مدرن و متنوعی در زمینه ی محصولات نورپردازی طراحی و تولید شده اند. اگر شما با اصول نورپردازی آشنایی داشته باشید می توانید با استفاده از این تجهیزات بهترین نورپردازی را در آشپزخانه ی خود داشته باشید.

برای آشنایی با انواع مختلف نورپردازی آشپزخانه، نحوه استفاده موثر از آن­ ها و اینکه از کدام وسایل روشنایی برای ایجاد نور مورد ­نظر خود استفاده کنید، تا انتها با ما همراه باشید.

انواع نورپردازی آشپزخانه

انواع روشنایی آشپزخانه را بشناسید!

به طور کلی منابع نوری در سه دسته ی اصلی تعریف می شوند که هر یک از آنها ماهیت و هدف مشخصی دارند. شما با شناخت انواع منابع نوری و کاربرد هر کدام می توانید با در نظر گرفتن سبک دکوراسیون محیط مورد نظر و همچنین نیاز خود، بهترین مدل نورپردازی را انتخاب و پیاده سازی کنید.

انواع منابع نورپردازی آشپزخانه

منابع نوری عبارتند از: نور محیطی، نور وظیفه ای و نور تاکیدی. معمولا در یک دکوراسیون حرفه ای، از ترکیب هر سه نوع منبع نور استفاده می شود. در ادامه با ماهیت و کارکرد هر یک از این منابع نوری آشنا می شویم:

1. نور محیطی

نور محیطی همان نور اصلی محیط اطراف شماست و روشنایی یک نواختی را در سراسر فضا فراهم می کند و حضور آن در هر فضایی الزامی است.

پنجره ی آشپزخانه، اصلی ترین منبع نور محیطی در روز است که نور خورشید را در سراسر فضا پخش می کند و نشاط و انرژی مضاعفی به محیط آشپزخانه می دهد.  اما رفته رفته با تمام شدن روز، این نور طبیعی پایان می یابد. بنابراین همه ی ما ناگزیر هستیم از نورهای مصنوعی مانند انواع لوستر های سقفی و دیواری، مهتابی ها و … برای تامین نور مورد نیاز خود استفاده کنیم.

نور خورشید و نورهای مصنوعی سقفی و دیواری مانند انواع لامپ های سقفی و مهتابی و لوستر ها مهم ترین منابع محیطی هستن که نور را به صورت یکنواخت در فضا پخش می کنند.

نور محیطی در آشپزخانه

2. نور وظیفه ای

گاهی اوقات نور محیطی برای تمام قسمت های آشپزخانه کافی نیست، در این صورت روشنایی وظیفه ای، نور کافی برای کار های خاص را در اختیار شما می­ گذارد و به شما کمک می ­کند اشیاء کوچک و جزئی را بهتر ببینید؛ همچنین نور وظیفه ای روشنایی بهتری را برای کار­هایی که نیاز به دقت بیشتری دارند فراهم می­ کند. از جمله منابع نور وظیفه ای می توان به لامپ های زیر کابینتی، انواع آباژور ایستاده و رومیزی، هالوژن های آویز و فیکسچرهای فرو رفته … اشاره کرد.

نورپردازی وظیفه ای آشپزخانه

3. نور تاکیدی

نور­های تاکیدی عمدتا برای روشن کردن نقاط خاص مورد علاقه، مانند آثار هنری یا ویژگی ­های معماری استفاده می­ شوند. آن ها اغلب تزئینی هستند و دکوراسیون آشپزخانه را تکمیل می­ کنند. همچنین می توان از نور­های تاکیدی برای دستیابی به جلوه های دلخواه مانند بزرگ­ تر نشان دادن آشپزخانه یا بلند تر نشان دادن سقف استفاده کرد. نورپردازی تاکیدی می تواند بسته به جای قرار گرفته شده و تجهیزات استفاده شده در آن جایگزینی قوی برای نورپردازی وظیفه ای نیز باشد. تجهیزات نورپردازی تاکیدی شامل لامپ های زیر کابینتی، انواع دیوار کوب ها، چراغ ­های تصویری و … باشند.

نور تاکیدی در آشپزخانه

بهترین تجهیزات برای روشنایی هر قسمت از آشپزخانه کدام است؟

انتخاب یک نورپردازی مناسب برای آشپزخانه از جنبه های مختلفی حائز اهمیت است. به دلیل وجود کابینت­ ها و لوازم خانگی، ایجاد یک نور مناسب که تمام روشنایی لازم را برای آشپزی و کار های دیگر فراهم کند اهمیت زیادی دارد. بنابراین لازم است تا ابتدا با تمام تجهیزات نورپردازی به طور کامل آشنا شوید تا بتوانید از هر کدام این تجهیزات بهترین استفاده لازم را ببرید.

  • روشنایی سقفی، مهم ترین منبع نوری در محیط

روشنایی سقفی شامل تمام تجهیزاتی است که به سقف آشپزخانه نصب می شود و نور آشپزخانه را فراهم می کند. این نور محیطی شامل انواع لوستر ها و هالوژن های سقفی می شود.

امکانات مورد نیاز نصب هالوژن ها به طور معمول در هنگام ساخت منزل، در سقف تعبیه می شود. هالوژن ها مصرف برق خیلی بالایی دارند و گرمای زیادی را تولید می کنند. علاوه بر این عمر کوتاهی نیز دارند و شما ناچارید که چند ماه یک بار آن ها را تعویض کنید. البته خیلی از افراد پس از مدتی از این تعویض خسته شده و به طور کلی از روشن کردن هالوژن های سقفی پر مصرف صرف نظر می کنند.

لوستر ها نیز از منابع روشنایی سقفی هستند؛ شما می توانید با توجه به سبک دکوراسیون آشپزخانه، مدل مناسبی را تهیه کنید. البته در هنگام خرید لوستر مورد نظرتان، به ابعاد آن نیز دقت کنید تا متناسب با متراژ آشپزخانه شما باشد. همچنین سعی کنید که در هنگام خرید لامپ برای لوستر خود، از لامپ های کم مصرف موجود در بازار استفاده کنید تا هزینه های برق شما پایین تر باشد.

نورپردازی توکار آشپزخانه
  • روشنایی توکار، زیبایی آشپزخانه

اگر نورپردازی آشپزخانه ی شما به صورتی است که منبع اصلی نور آن دیده نمی شود، اما با این حال در تامین نور کافی برای انجام کارها نقش دارد، پس در آشپزخانه ی شما از نورپردازی توکار استفاده شده است.

به عنوان مثال سقف برخی از آشپزخانه ها دارای شیشه های پنجره مانندی است که گاها نقش و نگار های زیبایی هم دارد. این شیشه ها که به نورگیر معروف هستند از داخل نورپردازی شده اند تا با روشن شدن چراغ ها، نه تنها باعث روشن تر شدن آشپزخانه شما شوند بلکه با جلوه دادن به نقش و نگارهای روی شیشه، بر زیبایی بصری آشپزخانه نیز بیافزایند. مشخص نبودن منبع نورپردازی در این نورگیر ها به معنی مخفی بودن آن است.

نوع دیگری از نورپردازی مخفی شامل استفاده از چراغ های شلنگی است. این چراغ ها در شیار های سقف پنهان می شوند و اغلب نقش زیبا سازی محیط را بر عهده دارند.

البته یکی از بهترین تجهیزات نورپردازی توکار، ال ای دی های شاخه ای هستند. ال ای دی های شاخه ای که از جدید ترین تجهیزات نوری هستند، در عین کم مصرف بودن، طول عمر بسیار بالایی دارند؛ همچنین بازده نوری فوق العاده ی ال ای دی های رشته ای باعث شده تا به یکی از کارآمد ترین و زیبا ترین تجهیزات نوری تبدیل شوند. این لامپ ها که ابعاد کوچکی دارند در هر قسمت از سقف یا کابینت شما مخفی شده و نورپردازی توکار شما را تکمیل می کنند.

به طور کلی چراغ­ های توکار مستقیما در سقف، دیوار یا سطوح دیگر نصب می­ شوند و یک گزینه عالی برای روشنایی و زیبایی محیط هستند.

منبع نور محیطی آشپزخانه
  • روشنایی کابینت، کاربردی و جذاب

چراغ­ های کابینت می­ توانند به عنوان روشنایی تاکیدی یا وظیفه ای عمل کنند. این نوع نورپردازی در آشپزخانه­ های مدرن و زیبای امروزی محبوبیت زیادی دارد.

شما می توانید تمام قسمت های کابینت خود را به دلخواه نورپردازی کنید تا آشپزخانه ای جذاب تر داشته باشید. به عنوان مثال می توانید با استفاده از هالوژن ها، ال ای دی های خطی و … تاج کابینت خود را نورپردازی کنید تا بر زیبایی آن بیافزایید؛ همچنین می توانید با کمک ال ای دی های شاخه ای، زیر کابینت ها و اپن خود را روشن کنید و کابینت ها را رویایی تر جلوه دهید.

در واقع می توان گفت که ال ای دی های شاخه ای در همه ی قسمت های آشپزخانه ی شما قابل نصب هستند. به این ترتیب شما برای نورپردازی داخل کابینت ها نیز محدودیتی ندارید. ال ای دی ها را داخل کابینت­ خود نصب کنید تا در هنگام برداشتن ظروف، به تمام کابینت اشراف کامل داشته باشید.

نورپردازی قفسه های کابینت آشپزخانه

با تجهیزات مدرن نورپردازی کابینت بیشتر آشنا شوید!

همان طور که گفتیم ال ای دی های خطی از جدید ترین نوع لامپ های مورد استفاده در نورپردازی هستند. البته لازم است بدانید که ال ای دی های خطی در دو نوع ال ای دی توکار و ال ای دی روکار تولید شده است. ال ای دی های توکار یا ال ای دی دفنی، برای نصب به شیارهایی در سطح کابینت نیاز دارند تا داخل شیار ها چسبانده شوند؛ اما ال ای دی های روکار یا کنجی به سادگی در کنج کابینت چسبانده می شوند. این دو نوع ال ای دی رشته ای از نظر طول عمر، بازده نوری، و ابعاد تفاوتی ندارند و تنها تفاوت آن ها در نوع نصبشان است. برای آشنایی بیشتر با انواع ال ای دی های خطی از صفحه ی لامپ ال ای دی خطی دیدن نمایید.

انواع ال ای دی رشته ای آشپزخانه

محصولات دیگری که در مدرن سازی کابینت ها بسیار کارآمد و جذاب هستند، سنسور های هوشمند کابینتی هستند. سنسور ها انواع متفاوتی دارند و بسته به اینکه کدام یک از انواع نورپردازی محیطی، وظیفه ای یا تاکیدی آشپزخانه را کنترل می کنند، انتخاب می شوند.

به عنوان مثال اگر می خواهید نورپردازی سقفی توکار خود را روشن و خاموش کنید می توانید از سنسور راداری استفاده کنید. سنسور راداری با تشخیص حرکت شما از فاصله 5 متری، اقدام به روشن کردن چراغ های مربوطه می کند و به همین صورت اگر حرکت شما را تشخیص ندهد چراغ ها را خاموش می کند.

اگر در هنگام آشپزی و آماده سازی مواد، به نورپردازی وظیفه ای نیاز دارید از سنسور زیر کابینتی استفاده کنید تا بدون نیاز به لمس و تنها با تشخیص حرکت دست شما، منابع روشنایی در قسمت مورد نظرتان را روشن و خاموش کند.

همچنین اگر قصد روشن و خاموش کردن نورپردازی تاکیدی خود را دارید می توانید از سنسور زیر سطحی استفاده کنید تا علاوه بر کنترل نورپردازی، خللی در ظاهر زیبای دکوراسیون شما ایجاد نشود.

سنسور های بی نظیر و کارآمد دیگری نیز وجود دارند که شما را در هوشمند سازی آشپزخانه یاری می کنند. برای آشنایی با انواع سنسور ها به صفحه ی نورپردازی کابینت مراجعه نمایید.

سنسور هوشمند آشپزخانه

چگونه بهترین نورپردازی را برای آشپزخانه انتخاب کنیم؟

تعادل مناسب نور در آشپزخانه به شما کمک می­ کند تا آشپزخانه ای زیبا داشته باشید و کار­هایتان را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. برای این کار لازم است تا ابتدا نیاز­های خود را مشخص کنید. هنگامی که تعیین کردید به چه میزان از نور در آشپزخانه ی خود نیاز دارید، می ­توانید تصمیم بگیرید که آیا آشپزخانه شما به طور کلی به نورپردازی بیشتری نیاز دارد و یا فقط در مناطق خاص نیازمند تامین نور بیشتر است.

تعادل در نورپردازی آشپزخانه

از مراکز معتبر برای تکمیل منابع نوری خود خرید کنید!

خریدی آسان و مطمئن و تهیه وسایلی با­­دوام که سال ها برایمان کار کند، دلخواه همه ماست. فروشگاه تجهیز یراق دارای 10 سال سابقه درخشان و تجربه ­ای بی­ نظیر در ارائه و توزیع محصولات نورپردازی و یراق آلات کابینتی است. شما می ­توانید انواع سنسور ها، ال ­ای­ دی­ ها و تمام وسایل و ابزار­­ های به ­روز و پیشرفته را با ضمانت و به همراه گارانتی معتبر کالا از فروشگاه تجهیز یراق دریافت کنید. کارشناسان ما به صورت حضوری، تلفنی و یا اینترنتی مشاوره ­های لازم را در خصوص انتخاب و تهیه محصولات در اختیار شما قرار می دهند.

برای دریافت مشاوره رایگان درباره یراق آلات کاربردی و تجهیزات نورپردازی و خرید این محصولات، با شماره 02177343556 تماس حاصل کرده و یا به صورت حضوری به آدرس تهرانپارس- خیابان احسان مراجعه کنید و از فروشگاه تجهیز یراق بازدید نمایید.

تاریخ انتشار: 30.08.1400
نظرات کاربران

پرسش و پاسخ (5)

نظرات شما کاربر عزیز با دقت و حساسیت خوانده می شود و پاسخ شما در کمتر از 8 ساعت برایتان ارسال می شود .

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • نیکا 1400.09.01

    میشه بگین ابعاد لامپای ال ای دی چقدره که میگین کوچیکه و تو کابینت جا میشه؟ بعد یه سوال دیگه ال ای دیا باتری میخورن یا به برق وصل میشن؟

    • مرتضی 1400.09.03

      دو مدل لامپ رو میشه تهیه کرد
      لامپ ال ای دی داخل کابینت که باتری میخوره و نیازی به سیم کشی نداره
      و لامپ ال ای ای متری که برای روشن شدن نیاز به سیم کشی داره و باید براش منبع تغذیه یعنی اداپتور تهیه کرد

    • مرتضی 1400.09.05

      سلام ابعاد لامپ های ال ای دی دفنی عمق ۱۰ میل و عرض ۱۶ میلی متر رو دارند و لامپ های کنجی کابینتی ۱۶ میل ضخامت دارند .
      برای اطلاع دقیق از این محصولات به صفحه نورپردازی کابینت مراجعه نمایید .

    • بابایی 1400.09.06

      سلام. من از این ال ای دیا خریدم و واقعا به درد بخورن. مدل کنجیی که من دارم کنج بالای کابینت نصب شده و اصلا جایی رو نگرفته. تمام لامپای توی کابینت رو به برق متصل کردم و خیلی هم خوشگل و عالین.

      • مرتضی 1400.10.25

        سلام . مبارکتون باشه. خوشحالیم ازینکه از خریدتون راضی هستین. به امید دیدار مجدد شما در فروشگاه تجهیز یراق

مشاوره رایگان
پرداخت در محل
پشتیبانی 12 ساعته
ارسال سریع

copy right @ TAJHIZ YARAGH 2020