چطور کابینتها را نورپردازی کنیم؟ مهم ترین نکات برای نورپردازی کابینت‌ها!

دسته بندی : بلاگ

فرقی نمی‌کند آشپزخانه بزرگی داشته باشید یا یک آشپزخانه نقلی، اگر اصول نورپردازی نقاط تاریک این فضا را بدانید در نهایت آشپزخانه‌ای پرنور و دلباز خواهید داشت. در این مقاله به شما، مهم‌ترین نقاط کابینت آشپزخانه برای نورپردازی را معرفی خواهیم کرد

تاریخ انتشار: 06.06.1400
چطور کابینتها را نورپردازی کنیم

در دهه‌های گذشته هنگام طراحی دکوراسیون آشپزخانه، توجه چندانی به نورپردازی کابینت‌ها نمی‌شد. این در حالیست که در محیط کاربردی مانند آشپزخانه، یک نورپردازی درست برای تامین امنیت و راحتی اعضای خانواده حرف اول را می‌زند. اگر آشپزخانه کوچک و تاریکی دارید و گمان می‌کنید، هیچ ترفندی برای روشنایی و پرنور کردن این فضا وجود ندارد، سخت در اشتباهید. هنوز هم می‌توانید با نورپردازی داخل کابینت‌ها، آشپزخانه نقلی خود را پرنور و درخشان کنید.

یک راه ساده اما کاربردی برای روشن‌ کردن این فضا، نورپردازی کابینت آشپزخانه است. اما چطور کابینتها را نورپردازی کنیم؟ در ادامه این مقاله با تجهیزیراق همراه باشید، تا به پاسخ پرسش خود برسید.

چرا نورپردازی آشپزخانه مهم است؟ انواع نورپردازی کابینت آشپزخانه

حتما شنیده‌اید که آشپزخانه، قلب هر خانه محسوب می‌شود؛ ما در این مکان غذا می‌پزیم، کار می‌کنیم، به بچه‌ها در انجام تکالیف کمک می‌کنیم و وعده‌های غذایی را با خانواده سرو می‌کنیم. پس طبیعی است که نورپردازی این بخش از خانه برای ما، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد. اما قبل از اینکه برای نورپردازی اقدام کرده و مشغول خرید یراق آلات مخصوص این کار شوید، ابتدا باید با انواع نورپردازی آشپزخانه آشنا شوید.

برای روشن کردن یک آشپزخانه تاریک، می‌توانید از سه روش نورپردازی کاربردی، دکوراتیو و عمومی استفاده کنید. نورپردازی کاربردی، برای روشن کردن و نور دادن به بخش‌هایی است که بیشترین استفاده را در آشپزخانه دارند.

نورپردازی دکوراتیو، در کنار نورپردازی کاربردی برای ایجاد جذابیت و زیبایی بصری به کار می‌رود. نورپردازی عمومی هم برای به وجود آوردن روشنایی عمومی، در محیط به کار می‌رود. براساس این تعاریف می‌توان نورپردازی داخل کابینت‌ها را در دسته‌های، کاربردی و دکوراتیو قرار داد.

در هر بخشی از خانه، وجود چراغ و روشنایی اهمیت دارد؛ مخصوصا آن بخشی از خانه که شما با روغن داغ، آتش و وسایل تیز سروکار دارید. پس اگر آشپزخانه تاریکی دارید، بهتر است نورپردازی داخل کابینت را در برنامه خود بگذارید. اگر قصد این کار را دارید، همراه ما بمانید زیرا در ادامه شما را با محل‌های مناسب برای نورپردازی داخل کابینت آشنا خواهیم کرد.

انواع نورپردازی کابینت آشپزخانه

مکان‌ها و نقاط مناسب برای نورپردازی داخل کابینت

برای نورپردازی آشپزخانه منزل، ابتدا باید نقاط تاریک یا در اصطلاح نقاط کور آشپزخانه خود را بشناسید. پس تمام قسمت‌های آشپزخانه را در حین پخت و پز، بررسی کرده و قسمت‌های مهم و تاریک این فضا را به خاطر بسپارید.

نباید فراموش کنید که برای نورپردازی داخل کابینت، انتخاب‌های زیادی ندارید؛ البته همان انتخاب‌ها نیز، برای داشتن یک نورپردازی شیک و کاربردی، باید بسیار با دقت و درست انجام شود. به طور کلی از نظر طراحان دکوراسیون داخلی، نقاط مناسب برای نورپردازی داخل کابینت شامل لیست زیر است:

نورپردازی بخش زیرین کابینت (نورپردازی زیر کابینت)

یکی از رایج‌ترین شیوه‌های نورپردازی کابینت، نصب لامپ در بخش زیرین هر کابینت است. سایه زیر کابینت، می‌تواند از داخل کابینت هم تاریک‌تر باشد و فضای آشپزخانه را دلگیر و تاریک نشان دهد. پس قرار دادن لامپ‌های کم مصرف در بخش زیرین کابینت، هم زیبایی آشپزخانه را افزایش داده و هم انجام امور آشپزی را برای شما راحت خواهد کرد.

برای نورپردازی بخش زیرین کابینت، می‌توانید از چراغ‌های کوچکی که به پریز مخفی کابینت متصل می‌شوند استفاده کنید. اما اگر نورپردازی نقطه‌ای و گسترده‌تری در ذهن دارید و می‌خواهید، برای کل بخش‌های زیر کابینت، چراغ نصب کنید باید از یک سیستم سیم کشی استفاده کنید. برای نورپردازی بخش زیرین کابینت‌ها، عمدتا از لامپ‌های کم مصرف و چراغ‌های LED نواری استفاده می‌شود. این لامپ‌ها، در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و گرمای کمی هم تولید می‌کنند.

نصب چراغ زیر کابینتی

نورپردازی داخل کابینت؛ نورپردازی مدرن برای آشپزخانه مدرن!

هیچکس دوست ندارد که در حین پخت و پز در یک آشپزخانه تاریک، به دنبال ابزار و لوازم آشپزی بگردد. در یک آشپزخانه بدون نور، هیچ جا تاریک‌تر از بخش داخلی کابینت نیست. اما با نورپردازی بخش داخلی کابینت، این مشکل نیز برطرف شده و شما بدون دردسر، به تمام نقاط کابینت دسترسی داشته و به ابزار ظروف دیدی کامل خواهید داشت.

البته اغلب کاربران، نورپردازی داخل کابینت را در دسته دکوراتیو قرار داده و تنها هدف آن را زیبایی آشپزخانه می‌دانند. بهتر است لامپ‌های به کار رفته در این بخش از آشپزخانه، کم مصرف و مجهز به سنسور باشند. لامپ‌های مجهز به سنسور در صورت حس و وجود حرکت، روشن می‌شوند. این لامپ‌ها درصورت عدم حرکت خاموش شده و مصرف اضافی و بیهوده‌ای ندارند. سنسور حرکتی را می‌توانید از فروشگاه‌های عرضه کننده یراق نیز خریداری کنید.

یکی از بهترین فروشگاه‌های عرضه کننده یراق، که سبد محصولات متنوعی دارد فروشگاه تجهیز یراق است. می‌خواهید خرید تجهیزات نورپردازی مورد نیاز کابینت‌ها، تجهیزات داخل کمد یا حتی برآورد محصولاتی چون قیمت دستگیره، آبچکان و قیمت یراق تخت تاشو را آنلاین انجام دهید؟ این پروسه را با چند کلیک به تجهیزیراق بسپارید.

در کابینت‌های چوبی و فلزی جلو بسته، چراغ‌ها در قسمت جلویی کابینت و با فاصله چند ساعتی از درب نصب خواهند شد. اگر کابینت درب شیشه‌ای دارید، نورپردازی این بخش بیشتر جنبه دکوری به خود گرفته و لامپ، در قسمت عقبی کابینت نصب خواهد شد.

نورپردازی زیر کابینت

نورپردازی داخل کشو‌ها (نورپردازی کاربردی آشپزخانه)

نمی‌توان در مورد نورپردازی بخش‌های مختلف کابینت صحبت کرد، اما کشو آشپزخانه را نادیده گرفت.

اگر آشپزخانه‌ای تاریک و کشو‌هایی شلوغ پر از ابزار و لوازم تیز و برنده دارید و برای استفاده و پیدا کردن آن‌ها باید زمان زیادی را بگذارید، شاید وقت آن رسیده که برای نورپردازی داخل کشو اقدام کنید. البته در نظر بسیاری از افراد، این نورپردازی نقش مهمی در جنبه بصری و دکوراتیو ندارد؛ اما می‌تواند باعث شود لوازم کشو در شب بهتر و بیشتر دیده شود. البته لامپ‌های به کار رفته در این کشو نیز، مانند لامپ‌های داخل کابینت، باید به گونه‌ای باشند که با هر بار استفاده و باز و بسته شدن کشو، خاموش شوند.

فرقی نمی‌کند کدام قسمت خاصی از خانه را نورپردازی کرده باشید، در هر حال باید برای صرفه‌جویی در مصرف برق، از سنسور استفاده کنید. سنسور ابزاری است که مثل کلید برق مکانیکی عمل کرده و سیستم نورپردازی را قطع و وصل می‌کند. چراغ سنسور دار داخل کشو و سنسور پشت آینه، از پرمصرف‌ترین این محصولات هستند.

نورپردازی کابینت های گلاس

نورپردازی بالای کابینت (نور مخفی کابینت آشپزخانه)

این نوع از نورپردازی کابینت‌ها، اغلب جنبه زیبایی و دکوراتیو دارد؛ پس اگر علاوه بر نورپردازی به فکر تغییر دکوراسیون هم هستید، می‌توانید با تغییر و خرید یراق آلات کابینت، ظاهری نو به آشپزخانه خود بدهید. پس اگر دوست دارید از فضای خالی بالای کابینت‌ها، برای قرار دادن اشیا و لوازم تزئینی استفاده کرده و حالت گالری به آشپزخانه بدهید از نورپردازی بالای کابینت‌ها استفاده کنید. برای نورپردازی این قسمت، از لامپ‌های ال ای دی کم مصرف که انرژی و گرمای کمتری تولید می‌کنند استفاده کنید. نورپردازی بالای کابینت، به صورت مخفی انجام شده و منبع نور پنهان است.

ریسه زیر کابینتی

 

نورپردازی بالای سینک آشپزخانه

اگر می‌خواهید نورپردازی کابینت، به صورت حرفه‌ای انجام شود باید علاوه بر کابینت و کشو قسمت آبچکان و بالای سینک را نیز نورپردازی کنید. می‌دانید که قسمت آبچکان و بالای سینک، از پرکاربرد‌ترین قسمت‌های این فضا محسوب می‌شود. اما معمولا این قسمت، به دلیل وجود آبچکان بسیار تاریک به نظر رسیده و نور مورد نیاز برای شستشوی ظروف تامین نمی‌شود. اغلب طراحان برای این بخش از محیط، پیشنهاد می‌کنند از چراغ‌هایی مجهز به سنسور حرکتی استفاده کنید؛ تا چراغ‌ها در زمان‌های غیر ضروری خاموش باشند و در مصرف برق صرفه‌‌جویی شود.

شما چه تجربه‌ای برای نورپردازی کابینت دارید؟

نورپردازی درست و صحیح در کابینت آشپزخانه، باعث می‌شود محیط دلباز، پرنور و کاربردی‌تر به نظر برسد. شما تا به حال اقدامی در زمینه نورپردازی کابینت‌ها انجام داده‌اید؟ از چه لامپ‌هایی برای انجام این پروسه استفاده کرده‌اید؟ خوشحال می‌شویم تجربه خود را در بخش نظرات، با ما به اشتراک بگذارید. به دنبال فروشگاهی برای خرید بهترین یراق هستید؟ پیشنهاد ما به شما، فروشگاه تجهیز یراق است. تجهیزیراق با بیش از 10 سال سابقه در زمینه فروش یراق آلات، بهترین خدمات را به شما عرضه کرده و خریدی خوش برایتان رقم خواهد زد.

پرسش و پاسخ

نظرات شما کاربر عزیز با دقت و حساسیت خوانده می شود و پاسخ شما در کمتر از 8 ساعت برایتان ارسال می شود .

پاسخ کارشناسان تجهیز یراق به پرسش یا دیدگاه شما را از طریق پیامک به اطلاعتان خواهیم رساند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان
پرداخت در محل
پشتیبانی 12 ساعته
ارسال سریع

copy right @ TAJHIZ YARAGH 2020